preskoči na sadržaj

Srednja škola Petra Šegedina Korčula

 > Naslovnica
Vijesti

More u pjesmi

Autor: jasna novak, 6. 6. 2016.

U prošli  petak, 3.6.2016., u predvečerje, u  inspirativnom ambijentu vrta naše škole na lokaciji predjela Pod svetim Antunom, učenici 1.a i 1.b razreda održali su dugo pripremanu večer poezije.

Iako se često čini da poezija nije forma  izražavanja bliska današnjoj mladeži ,te večeri sve je nekako izgledalo drugačije. Bilo nam je ugodno ,bili smo opušteni, rado smo govorili poeziju, dobro se razumjeli, a svemu je doprinosio i izbor mjesta održavanja ,jer prirodno okruženje ovog lijepog vrta idealno je mjesto za ovu namjenu, ali i mnoge druge.

Učenice i učenici   pjevali su  i govorili poeziju, čitali satirične tekstove i zanimljive činjenice povezane s ekologijom mora.

Složili smo se da ćemo i u idućoj školskoj godini nastojati pripremiti sličan projekt koji će nas okupiti u istom ambijentu, ali u proširenom sastavu što se tiče i sudionika i publike. Očekujemo više naših prijatelja, ali i više roditelja i nastavnika.

Tema projekta bila je more, a pri kraju večeri kad je trema potpuno nestala, na zadanim listićima pokušali smo završiti zajedničku pjesmu o moru. Ona na kraju ,kombinirana od nekoliko prijedloga, izgleda ovako:

More

More se umorilo kotrljajući se i brujeći.

Zatim usnulo.

Volim te more kad spavaš i kad šumiš

Obalama se kotrljaš…

 

Na tvome dnu život buja

Čovjek na obali ogleda se u tvome prostranstvu.

Prst u moru spaja me sa svijetom, moj otok sa svemirom.

 

Misli svoje poklanjam nebu, svijetu, prostranstvu…

Jer more nas spaja…

 

Učenici su sudjelovali u projektu  sa svojim nastavnicama hrvatskog jezika Josipom FavroKurtović   i  Jasnom Novak . Iz 1.A pjevali  su: Klara Cepo, Gabriela Maričić,Tina Katalinć i Tihana Slavić uz nesebičnu pomoć Marina Brčića iz 2. A kojemu se zahvaljujemo.

Svoje pjesme i pjesme poznatih autora govorili su: Đina Radovanović (ističemo njezinu zrelu i zanimljivu pjesmu s temom o zagađivanju), Matea Juraković, Dora Meštrović, Karla Lukač, Antonela Tomašić i Juraj Skokandić. Snimateljice i fotografkinje bile su Matea Vojnović i Sara Hančević.

 

Iz 1.B pjesme i druge tekstove  su govorili: Marija Bakarić, Marija Magdalena  Radić ,Lucija Franić, Petra  Mušić ,Sara Blažan, Lana Dračevac, Fani Lozica, Ivan Turić , Anđelo  Gugić, Vito Andrijić  i  Mislav Kondenar, a  sve je fotografirala Marčela Širnik.
Udžbenici za 2017./2018.

 

oglasna ploča

 

 

 

 

 

Natječaji
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Kalendar rada

Korisne poveznice

    


U suglasnosti s normom...

(in compilance with the standard...)

CMS za škole logo
Srednja škola Petra Šegedina Korčula / Ante Starčevića 52, HR-20260 Korčula / ss-psegedina-korcula.skole.hr / ured@ss-psegedina-korcula.skole.hr
preskoči na navigaciju