preskoči na sadržaj

Srednja škola Petra Šegedina Korčula

 > Naslovnica
Vijesti

Upoznavanje s gastronomskim biljkama u prirodi

Autor: Ante Skokandić, 9. 4. 2014.

U ponedjeljak, 7. 4. 2014. godine učenici 1. d razreda ( kuhar, konobar, slastičar ) Srednje škole Petra Šegedina, zajedno sa svojim stručnim učiteljima Mirelom Šeparović, Pavlom Tvrdeićem, Antom Skokandićem i asistentom u nastavi Franom Radovanovićem, realizirali su terensku nastavu na temu upoznavanje s gastronomskim biljkama u prirodi. Cilj stručnog izleta je bio upoznati se sa odnosom ruralnog načina života i zdravom prehranom, te savladati načine ubiranja i prigotovljavanja gastronomskog bilja u prirodi, te se upoznati sa njegovim ljekovitim svojstvima, zanimljivostima te primjenom u gastronomiji. 
Od Žrnova do Kočja učenici su prepoznali i „uparali“ petnaestak vrsta biljaka, koje su uz pomoć priručnika Osnovne škole „Ante Curać – Pinjac“ Žrnovo „ Vratimo se prirodi „ temeljito obradili. Stigavši u Kočje uz pripremljenu vatru učenicima je održano predavanje o pojedinoj biljci te njenoj hranjivoj vrijednosti i uporabi u kuharstvu. Nakon tematskog predavanja bilje je skuhano, začinjeno maslinovim uljem i degustirano uz meso na ražnju. Učenici su se također upoznali i sa svojstvima i hranjivoj vrijednosti mesa puha, nakon čega su imali prilike degustirati ga. (Fotke su u fotogaleriji.)




 

Udžbenici

 

oglasna ploča

 

 

 

Natječaji
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 
Kalendar rada

Korisne poveznice

    


U suglasnosti s normom...

(in compilance with the standard...)

CMS za škole logo
Srednja škola Petra Šegedina Korčula / Ante Starčevića 52, HR-20260 Korčula / ss-psegedina-korcula.skole.hr / ured@ss-psegedina-korcula.skole.hr
preskoči na navigaciju