preskoči na sadržaj

Srednja škola Petra Šegedina Korčula

 > Naslovnica
Vijesti

Upoznavanje s gljivama

Autor: Ante Skokandić, 11. 11. 2015.

U četvratak 5. 11. učenici  završnog  3.D razreda kuhari, konobari i slastičari  proveli su dan u prirodi tražeći gljive. Cilj terenske nastave bio je upoznavanje sa jestivim gljivama koje se mogu sakupljati na našim predjelima, kao i upoznavanje sa kemijskim sastavom gljiva te njihovom  primjenom u kuharstvu.  Željeli smo naglasiti važnost korištenja prirodnih resursa koji se mogu na najkvalitetniji način primjeniti u kuharstvu, što u današnje vrijeme nestabilne prehrane stvara potpuni gastronomski ugođaj kojim se zadovoljavaju senzorne i nutritivne kategorije jela. Također smo naglasak stavili i na opasnosti od nedovoljnog poznavanja prirodnih resursa što smo istakli na primjeru otrovnih gljiva gdje je potrebno  posjedovati znanje i vještine, te biti na velikom oprezu.  U petak su učenici prigotovili nekoliko jela od gljiva prikupljenih prethodnog dana, te su i sami uživali u degustaciji.

      




 

Udžbenici

 

oglasna ploča

 

 

 

Natječaji
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 
Kalendar rada

Korisne poveznice

    


U suglasnosti s normom...

(in compilance with the standard...)

CMS za škole logo
Srednja škola Petra Šegedina Korčula / Ante Starčevića 52, HR-20260 Korčula / ss-psegedina-korcula.skole.hr / ured@ss-psegedina-korcula.skole.hr
preskoči na navigaciju