Upoznavanje s gljivama
Autor: Ante Skokandić, 11. 11. 2015.
U četvratak 5. 11. učenici završnog 3.D razreda kuhari, konobari i slastičari proveli su dan u prirodi tražeći gljive. Cilj terenske nastave bio je upoznavanje sa jestivim gljivama koje se mogu sakupljati na našim predjelima, kao i upoznavanje sa kemijskim sastavom gljiva te njihovom primjenom u kuharstvu. Željeli smo naglasiti važnost korištenja prirodnih resursa koji se mogu na najkvalitetniji način primjeniti u kuharstvu, što u današnje vrijeme nestabilne prehrane stvara potpuni gastronomski ugođaj kojim se zadovoljavaju senzorne i nutritivne kategorije jela. Također smo naglasak stavili i na opasnosti od nedovoljnog poznavanja prirodnih resursa što smo istakli na primjeru otrovnih gljiva gdje je potrebno posjedovati znanje i vještine, te biti na velikom oprezu. U petak su učenici prigotovili nekoliko jela od gljiva prikupljenih prethodnog dana, te su i sami uživali u degustaciji.
« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |