2015-11-11 07:59:33 Upoznavanje s gljivama U četvratak 5. 11. učenici završnog 3.D razreda kuhari, konobari i slastičari proveli su dan u prirodi tražeći gljive. Cilj terenske nastave bio je upoznavanje sa jestivim gljivama koje se mogu sakupljati na našim predjelima, kao i upoznavanje sa kemijskim sastavom gljiva te njihovom primjenom u kuharstvu. Željeli smo naglasiti važnost korištenja prirodnih resursa koji se mogu na najkvalitetniji način primjeniti u kuharstvu, što u današnje vrijeme nestabilne prehrane stvara potpuni gastronomski ugođaj kojim se zadovoljavaju senzorne i nutritivne kategorije jela. Također smo naglasak stavili i na opasnosti od nedovoljnog poznavanja prirodnih resursa što smo istakli na primjeru otrovnih gljiva gdje je potrebno posjedovati znanje i vještine, te biti na velikom oprezu. U petak su učenici prigotovili nekoliko jela od gljiva prikupljenih prethodnog dana, te su i sami uživali u degustaciji.
|
Srednja škola Korčula |