2015-11-11 07:59:33

Upoznavanje s gljivama

U četvratak 5. 11. učenici  završnog  3.D razreda kuhari, konobari i slastičari  proveli su dan u prirodi tražeći gljive. Cilj terenske nastave bio je upoznavanje sa jestivim gljivama koje se mogu sakupljati na našim predjelima, kao i upoznavanje sa kemijskim sastavom gljiva te njihovom  primjenom u kuharstvu.  Željeli smo naglasiti važnost korištenja prirodnih resursa koji se mogu na najkvalitetniji način primjeniti u kuharstvu, što u današnje vrijeme nestabilne prehrane stvara potpuni gastronomski ugođaj kojim se zadovoljavaju senzorne i nutritivne kategorije jela. Također smo naglasak stavili i na opasnosti od nedovoljnog poznavanja prirodnih resursa što smo istakli na primjeru otrovnih gljiva gdje je potrebno  posjedovati znanje i vještine, te biti na velikom oprezu.  U petak su učenici prigotovili nekoliko jela od gljiva prikupljenih prethodnog dana, te su i sami uživali u degustaciji.

      


Srednja škola Korčula