preskoči na sadržaj

Srednja škola Petra Šegedina Korčula

 > O školi  > Kurikul
Kurikul

U srpnju 2010. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa izradilo je Nacionalni okvirni kurikulum za predškolski odgoj i obrazovanje te opće obvezno i srednjoškolsko obrazovanje. Nacionalni okvirni kurikulum predstavlja temeljni dokument koji određuje sve bitne sastavnice odgojno – obrazovnoga sustava od predškolske razine pa do završetka srednjoškolskoga odgoja i obrazovanja. Na temelju Nacionalnog okvirnog kurikuluma škola izrađuje svoj školski kurikulum za tekuću šk.god. kojeg predlaže Nastavničko vijeće, a donosi Školski odbor.

Školski kurikulum odnosi se na ponudu izbornih i fakultativnih nastavnih predmeta, dodatne nastave , programa i projekata, realizaciju ekskurzija, izleta i  izvannastavnih aktivnosti te ostalih oblika odgojno – obrazovnog rada. Izborna nastava obvezna je za cijeli razred ( dio je nastavnog plana, ocjenjuje se i zaključna ocjena upisuje se u svjedodžbu ). Fakultativnu i dodatnu nastavu, slobodne aktivnosti te uključivanje u projekte i druge oblike odgojno – obrazovnog rada učenici biraju prema svojim interesima. Kad se učenik odluči za pohađanje fakultativne nastave, mora je polaziti tijekom cijele školske godine, a njegovo postignuće vrednuje se brojčanom ocjenom .

Na početku prošle šk.god. izrađen je razvojni plan škole u kojem su navedeni prioritetni ciljevi razvoja škole za period od dvije školske godine. Ostvarenje planiranih aktivnosti u okviru razvojnog plana i školskog kurikuluma za proteklu školsku godinu analizirala su stručna vijeća, te su na temelju analize izradili prijedloge aktivnosti za ovogodišnji kurikulum. Za svaku aktivnost u školskom kurikulumu utvrđen je:

-          naziv aktivnosti

-          ciljevi

-          nositelji

-          način ostvarivanja

-          vremenik

-          troškovnik

-          način vrednovanja i korištenja rezultata

 

Udžbenici

 

oglasna ploča

 

 

 

 

 

Natječaji
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 
Kalendar rada

Korisne poveznice

    


U suglasnosti s normom...

(in compilance with the standard...)

CMS za škole logo
Srednja škola Petra Šegedina Korčula / Ante Starčevića 52, HR-20260 Korčula / ss-psegedina-korcula.skole.hr / ured@ss-psegedina-korcula.skole.hr
preskoči na navigaciju